Weihnachtsmärkte und Flammkuchen in Köln

Den 17.12.2018 drog vi tvåor och abin med lång tyska iväg till Köln. Resan kom med ganska kort varsel men eftersom vi alla var ivriga att se Tysklands välkända julmarknader (der Weihnachtsmarkt som det heter på tyska) bestämde vi oss ändå för att åka. De flesta såg säkert resan som en tjuvstart på jullovet men i slutändan gick skolan inte att undvika då Brita, vår lärare, bokat in oss på daglig undervisning.

United in diversity - MEP i Paris och Strasbourg

Våra studerande har varje år möjlighet att delta i MEP - Model European Parliament. Joanna representerade oss vid den senaste sessionen i Frankrike. Här skriver hon om sina upplevelser. 

Gammeldansen förenar!

På skolan jobbar vi för att Gamlas dans skall vara en tillställning som svetsar våra andra årets studerande samman inför det sista skolåret. Det ligger mycker förberedelser bakom tillställningen och ungdomarna själva står för merparten av alla arrangemangen. Att Gamlas dans för de flesta räknas som höjdpunkten under gymnasietiden framstår också klart ur Marika Alkulas elevperspektiv på dagen. Den hittar du här!

Nytt kursutbud: IT och programmering!

GGs inleder hösten 2019 ett samarbete med Kauniaisten lukio och lokala DIgiLab kring undervisning i IT och programmering. Under läsåret 2019-2020 ordnas i samarbete mellan de tre aktörerna tre kurser i programmering för de båda gymnasiernas studerande. Undervisningsspråket kommer att vara engelska men personlig handledning fås av lärarna på båda inhemska språken.

Trender i arbetslivet och framtida kompetenser

Alla andra årets studerande går SH2 den här perioden. Som en del av kursen fick de lyssna på en föreläsning om arbetslivet i framtiden av Jonathan Rasmus. Här skriver Aleksi om sina intryck.

Tre medaljer på tre år!

Det är alltid en ära att få representera skolan skriver Lukas i sin text om årets innebandyturnering. Dessutom har det gått bra flera år i följd. Läs hela artikeln här.

En film om vår vardag

Inför årets marknadsföring för åk 9 gjorde Kobben och Liam en film om vår vardag. Filmen visades för första gången på infokvällen. Nu finns den också på vår webb. Har du redan sett den?

Stämningsfull självständighetsfest

Den 5.12 firade vi Finlands 101:a självständighetsdag och samtidigt även nya studenter. Före både studerande och lärare fick gå hem för ett välförtjänt förlängt veckoslut samlades vi därför för att ta del av en stämnings- och glädjefylld dimission.

ggs 2d vit