Antagna till GGs i vårens gemensamma elevantagning

97 nya studerande har antagits vid Gymnasiet Grankulla samskola i vårens gemensamma elevantagning. Medeltalsgränsen för i år blev 8,46. De antagna kommer från nio olika grundskolor. Fyra personer har antagits på basen av utländska betyg. De nya tutorerna önskar alla nya studerande varmt välkomna på bsök till skolan under torsdag och fredag!

Varm dimission i bästa sommarväder

Läsåret 2017-2018 avslutades lördagen den 2 juni i bästa sommarväder. GGs dimitterade i år 83 duktiga studenter. I dimissionen ingick i år också avtackandet av vår uppskattade lärare Sarah Mattila som i höst blir lärare vid Åbo Akademi samt ett farväl till vår utbyteselev Juan från Colombia.

Bra resultat och fina placeringar!

Läsåret 2017-18 avslutades med några riktigt goda nyheter. Våra ambitiösa och målmedvetna abiturienter fick som helhet bra betalt för sin insats i studentskrivningarna och vårt gymnasium uppnådde fina placeringar i gymnasierankingarna. 

83 nya studenter!

​Resultaten från vårens studentskrivningar har publicerats och med dem namnen på de studenter som dimitteras i vår. På GGs är vi glada för de 83 studenter som skall få sin vita mössa och för de goda resultat som de presterat.

Skolkonsert med nytt koncept

Årets upplaga av GGs´ skolkonsert bjöd på ett rekordantal deltagare och ett helt nytt koncept. Konserten var en del av temastudieveckan och ett samarbete mellan musik och bildkonst. En del deltagare satsade på musiken och övade under veckan in sina sånger medan andra visualiserade sångerna med bildspel samt filmade presentationsvideon av artisterna.

TS-vecka med toner - och målfärg på händerna!

Under årets TS-vecka ordnades nio ämnesöverskridande kurser eller kurser med fokus på kreativitet och färdigheter eller praktiska tillämpningar i ämnen. En av de kurser som arrangerades hette Skolkonsert i ton och bild. Här kan du läsa deltagarna Cecilia Andersens och Axels Broman upplevelser av kursen och en annorlunda vecka:

Erasmus+ höll projektmöte i Wales

Den 4.3.2018 flög fyra studerande och en lärare från GGs till Wales för den sista träffen med Erasmus+ projektet. Projektet handlar om språkminoriteter och genom detta att lära känna olika kulturer och människor. För att lära sig mera om dessa länder och kulturer var vi inkvarterade i värdfamiljer.

Demokrati är allt annat än enkelt!

Efter att ha varit på National MEP (Model European Parliament) och ställt upp som värdfamilj och volunteer, kändes det verkligen bra att få besked om att jag var på väg till Tallinn. Avresan var lördagen efter gammeldansen, men den dagen spenderade vi på resande fot, så det gjorde inte så mycket att jag var trött. Söndagens program var också lätt, med teambuilding och bio, där den estnisk-georgiska filmen “Mandariner” visades. 

ggs 2d vit