Stämningsfull självständighetsfest

Den 5.12 firade vi Finlands 101:a självständighetsdag och samtidigt även nya studenter. Före både studerande och lärare fick gå hem för ett välförtjänt förlängt veckoslut samlades vi därför för att ta del av en stämnings- och glädjefylld dimission.

Några dagar i S:t Petersburg

Studerande som läser ryska och bildkonst gjorde en gemensam studieresa till S:t Petersburg i oktober. Trots lite strul med kyrilliska alfabetet blev exkursionen lyckad.

News for Humanity

Deltagarna i Grekland-projektet har gjort en tidning om sin studieresa till Aten. Tidningen skildrar deras upplevelser om flyktingkrisen.


10 min live - GGs Under Press

För några veckor sedan deltog vår skola i en tävling ordnad som samarbete mellan HBL och Nordpic Production Ab. GGs var ett av fem gymnasier från Svenskfinland som var med i år och skolorna hade som uppgift att planera och producera varsin 10 minuters livesändning.

Sju nya studenter

Resultaten från höstens studentskrivningar har anlänt. Vi gratulerar våra sju nya studenter!

Medmänsklighet är en livsstil

Höstens tredje studieresa gick till Aten och hade flyktingar och integration som tema. Här finns Axels text om upplevelserna i Grekland och många av Cecilias fina foton från resan. 

Dagskonvent för nybörjarna

Tutorerna bjöd årets nybörjare på ett stort välkomstparty i form av barnkalas. Läs mer i Caspers text och kolla på Cecilias bilder från kalaset!

Full fart i årets Amazing Race

Årets upplaga av Amazing Race ordandes i strålande solsken i Otnäs. Läs Cecilias artikel om den lyckade dagen och kolla på foton i bildarkivet. 

ggs 2d vit