Dramaklubben improviserade talangfullt

Ella satt och frös i ett badkar med en potatis? Bara sådant kan hända på en föreställning som denna, ordnad av GGs dramaklubb under ledning av Jacob Töringe. Dramaklubben har på sistone bjudit på några måttlöst underhållande ståuppföreställningar, där publiken också har fått delta exempelvis genom att dra lappar med programnummer, komma med förslag samt bidra med små föremål till “antikrundan”. Genom ren improvisation underhölls publiken som iakttog uppvisningen med breda leenden och högmälda skratt.

teater2

Programmet innehöll tiotals krävande övningar för de energiska eleverna. De flesta uppgifterna gick ut på att två frivilliga tog plats på den lilla “scen-scenen” och bad någon i publiken att slumpmässigt välja en uppgift åt dem. I vissa nummer fick publiken hojta ut situationer var personerna skulle befinna sig och vem de var, vilket ledde till bl.a. hysteriska finska turister vars plånböcker stulits på en marknad i Istanbul. När det kändes som att det var dags för fler uppgifter fick publiken ropa “frys”, och två andra elever hoppade in i deras ställe och fortsatte.

teater3

“Antikrundan” gick ut på att frivilliga fick räcka upp handen och ge dem vad som helst som de råkade bära på sig eller ha med sig. Med inlevelse upplyste eleverna publiken om att vaktmästare Anders skiftnyckel var en sällsynt forntida gaffel och mycket mer.

teater4

Under de korta 75 minuterna hann eleverna både spela besvärliga tågresenärer vars uppgift var att skrämma bort personen vid sidan om, bilda en tiger (som fick morrhår och allt!) och att spela en rolig scen försnabbat tre gånger, och uppfyllde alla publikens önskemål.

teater5

Detta om något bevisade att eleverna kan ta stunden i akt och är ofattbart duktiga på att naturligt och obesvärat underhålla publik i alla åldrar, allt från lågstadiebarn till vuxna.

Text: Sofia Blomqvist
Foto: Catharina Baumgartner 
ggs 2d vit