Amazing Race

En vanlig septemberkväll plingar det till i elevernas datorer och de öppnar ivrigt wilma-meddelandet med rubriken “Amazing Race 2017”. Dagen efter är det äntligen dags för en av höstens höjdpunkter och spänningen stiger särskilt hos de nya eleverna.

På morgonen möts lärarna av ovanligt glada och ivriga elever, trots en tidig start på dagen. En stund senare är ett 20-tal lag sammansatta och på väg mot Helsingfors med ett gemensamt mål; att försöka vara det bästa laget.

När tåget anländer till Helsingfors har lagen med gemensamma krafter kommit på ett snärtigt lagnamn åt sig och är nu ivriga att traska iväg mot sin första kontroll. Uppgifterna utförs i varierande ordning från grupp till grupp, och i slutet av dagen har alla fått ta del av ett nervkittlande escape room, filma en egen lagfilm, hålla en demonstration och genomföra olika samarbetsövningar. Uppdragen krävde problemlösning, humor och framför allt stark samhörighet inom laget. Tutorerna och lärarna delade ut poäng för varje slutförd uppgift på basen av bl.a fungerande samarbete. Det lag som under racet lyckats samla ihop mest poäng vinner och tilldelas senare ett överraskande pris.

Dagens höjdpunkt var enligt de flesta eleverna escape roomen. Där utmanades lagen att verkligen slå samman sina kloka huvuden och på en timme lyckas ta sig ut från de stressiga scenarierna.

Vi vill verkligen tacka skolan och arrangörerna för att vi fick möjligheten att ta del av en så här fantastisk och händelserik dag!

Text: Marika Alkula, Joanna Fuhrmann och Liina-Lotta Schulman

I Flickr finns fler bilder från dagen.


IMG 20170920 104313 1
ggs 2d vit