Silver i innebandy!

Det var en tidig torsdag morgon som Grankullas innebandylag träffades i elevcaféet. Alla var taggade och redo att försvara fjolårets guld. Det var inte bara guld och ära på spel utan även choklad! Nämligen första pris i Fazers fair play cup är choklad, vilket motiverade laget ännu mer.

I I slutspelet slogs två grupper om en plats i finalen. Grupperna bestod av Mattliden, Brändö och Prakticum samt GGs, Kyrkslätt och Ekenäs. Förhandsfavoriterna i grupperna var fjolårets finalister GGs och Brändö.

 

Vår första match spelades mot Kyrkslätt gymnasium. Kyrkslätt började direkt pressa och försvarade för glatta livet. Detta resulterade i att de tog ledningen med 1-0. Då bestämde sig kaptenen för att ta hand om problemet och jämnade ut matchen. Därefter fick GGs igång maskineriet och vi spelade som vi tränat. Strax därefter 2-1 och GGs tog över matchen. Matchen slutade 3-1 till GGs.

Andra matchen spelades mot Ekenäs som hade vunnit över Kyrkslätt med 5-4. Båda lagen var medvetna om att den som vinner matchen kommer att spela om chokla… guldet.

Vi började lika trögt som mot Kyrkslätt och återigen tog motståndarna ledningen 1-0. Strax därpå reducerade vi och sedan började det regna in mål i Ekenäs mål. Läckraste målet var ändå Kevin Johnsons mål assisterad av Calle Aaltonen som levererade sitt varumärke, en så kallad “ööga” passning. Snyggaste assisten i turneringen!

Det blev en favorit i repris i finalen. Revanschsugna Brändö mot självsäkra GGs.

GGs börjar dåligt med att ta en tidig utvisning och Brändös stjärnspelare Axel Hagberg gjorde mål på “powerplay”. Brändö kom in i matchen hårt och lyckades sätta in bollen i mål 4 gånger och GGs bara en ynka gång. Vid halvleken stod det 4-1. GGs bestämde sig för att dra ihop kedjorna och ta ut allt ur de kedjor som spelade. Matchen var inte över än! Dessvärre räckte löpstyrkan inte till och när läget var 4-3 lyckades Brändö ännu slinka förbi vårt försvar och lägga in två mål.

Summern tjöt och kaptenen föll till marken i förtvivlan. Slutliga resultatet blev 6-3 till Brändö. Vi gav vårt allt men det räckte helt enkelt inte till denna gång.

Hur eländigt väl det stämmer att man förlorar silvret är det ändå sant att silver är bättre än ingenting och vi är trots allt näst bäst.

Jag tackar för mej och överlämnar facklan och ansvaret till Lukas Kankkunen “C”, Luci Andersin “A” och Felix Itkonen “A”.

Riku “Luukkuvahti” Tuomi och undertecknad står till förfogande ännu nästa läsår innan vi (förhoppningsvis) dimitteras i december.

David Torsell, kapten   

 

ggs 2d vit