Vändag med avslöjande dresscode!

Vänner är någonting som alla behöver, någonting som gör den annars ganska långtråkiga vardagen lite lättare, någonting som bygger upp gemenskap. Vänskap är ett abstrakt fenomen som kan upplevas på många olika sätt men som ändå har samma ändamål - att binda människor tillsammans. Vänner är de som stöder, de som skrattar, de som gråter - de som gör ditt liv unikt och värt att leva.


Den 14.2 firas traditionellt vändag på flera håll i världen. Här på GGs ville tutorerna förstås framhäva denna viktiga dag och ordnade därför lite roligt program för resten av de studerande! De tjuvstartade redan dagen före och tog över den veckovisa gemensamma samlingen i paviljongen med vändagsrelaterat tema. Programmet inleddes med en kort videosnutt som de redigerat ihop av bilder på de mest betydelsefulla ögonblicken från läsåret. Där fanns bilder från bland annat amazing race, ettornas lägerskola, abinas temadagar och olika utlandsresor och flera oförglömliga minnen visades på den stora skärmen. Av publikens glada skratt att döma var detta nog en påminnelse för många elever om hur fin skola vi har möjligheten att studera i och hur härliga människor vi får umgås med dagligen. Detta är någonting som vi emellanåt tar för givet och som vi har tendensen att glömma, och vändagen till ära ville nog tutorerna bara flika in en liten påminnelse om saken.

Till själva vändagen hade tutorerna satt ihop en lekfull “dresscode” som alla skulle följa. De skickade en lista på färger som representerade olika relationsstatus till eleverna och meningen var att man skulle klä sig enligt den färg som passade ens eget status bäst. Röd/pink stod för att man är i ett förhållande, blå/grå för att man kanske har någonting på gång eller att det är komplicerat och vitt/grönt för att man är singel.

Det är naturligtvis inte bara under sådana här speciella dagar man ska vara lite extra snäll. Små saker kan leda till någonting stort och även en liten komplimang kan göra någons dag mycket bättre!

Vändag bild

Text och foto: Marika Alkula

ggs 2d vit