De gamlas dans 2018 - en fin föreställning

Den 16 februari 2018, dagen efter att abirna skuddat ut ur huset, dansade årets tvåor i GGs den traditionella gammeldansen. Gammeldansen är en tradition sen samma tider som penkisens uppkomst. Andraårseleverna klär upp sig högtidligt i klänning och frack och dansar de traditionella danserna.

Årets tvåor hade övat länge och väl sedan höstterminens början i augusti och fick nu skina framför elever, lärare och föräldrar. Skoldagen inleddes med att tvåorna höll lite extra program för ettorna och efter lunch var det dags för dans.

Danserna och paren presenterades av konferenciererna Mats Lehto och Astrid Holmström och sedan sattes det igång på allvar. Programmet började med Öppningsdans och därefter dansades Pas d’Espagne, den brasilianska Tangon, svensk Bugg, och Wengerska. Eleverna dansade också Salty Dog Rag, Lambeth Walk, Mignon, Cicapo och Firemans Dance. Flickorna drog också till med Can Can och pojkarna dansade Zorbas och som slut på de traditionella danserna kom Wienervalsen. Som sista dans i föreställningen kom mångas favorit, Elevdansen, som i år var koreograferad av Elisabeth Tiila och Jessica Berglund. Eleverna dansade till musik som de valt själva, svängde loss och gjorde en stor final med konfetti och girlanger.

De gamlas dans är en stor favorit och återkommande festlighet i skolan och under dansen såg man många leenden på elevernas ansikten. En till dansuppvisning hölls på kvällen för familj och vänner och sedan gav sig tvåorna iväg på middag och efterfest. Det var minst sagt en lyckad dans i år och som etta ser jag framemot nästa år då jag också får dansa!


IMG 4033 kopio

IMG 4435

Flera bilder och några videor hittar du på skolans bildarkiv.

Text: Axel Broman
Bilder: Henrik Nyman och Marika Alkula

ggs 2d vit