Skolkonsert med nytt koncept

Årets upplaga av GGs´ skolkonsert bjöd på ett rekordantal deltagare och ett helt nytt koncept. Konserten var en del av temastudieveckan och ett samarbete mellan musik och bildkonst. En del deltagare satsade på musiken och övade under veckan in sina sånger medan andra visualiserade sångerna med bildspel samt filmade presentationsvideon av artisterna. Vi har många duktiga solister i leden. Elin Qvist är en mästare på ballader och tolkade Adeles Make you feel my love med inlevelse. Ilon Adlercreutz mjuka och varma röst lämpar sig också för ballader. Ilon uppträder ofta med egna sånger, men denna gång valde hon att framföra Ella Eyres version av låten We don´t havet o take our clothes off.

Ilon 2

Axel Bromans gjorde en fin, chosfri tolkning av Simon & Garfunkels April, come she will och ackompanjerades snyggt av Oskar Fagerhed och Rebecca Björklund på gitarr. Eva Gustafsson har en stark och märgfull röst som passade väl för Rihannas låt Love on the brain.

Nytt för i år var även ett elektroniskt bidrag! Oscar Karling och Alvar Berglund tillbringade temastudieveckan i sin hemmastudio där de producerade såväl en rap som bildmaterialet till den. Inte har vi heller tidigare sett en solist som med en elbas spelade så många loopar att han till slut fick Stevie Wonders Isn´t she lovely att låta som om den spelades av en hel orkester. Det bidraget bjöd Oskar Fagerhed på inför en knäpptyst publik.

Fagerhed 2

Alexander Engelhardt och Zacharias Edström avslutar snart sin skolgång men vi hoppas och tror att de fortsätter att musicera och uppträda även efter det. Dessa två mångsidiga herrar är mycket skickliga sångare och gitarrister och deras What it´s like kunde när som helst ge dem jobb som trubadurer på något kryssningsfartyg. Vi lovar ge rekommendationer!

A Z 2

Men det fanns inte enbart solo- eller duouppträdanden, även flera bänd visade upp sitt kunnande. Tomas Törn och Mats Lehto medverkade i uppsättningar, bl a framförde de Sex on fire tillsammans med Otto Stenman och Mattias Törn. När den sistnämnda plockade fram saxofonen byttes namnet och illustrationerna snabbt till Sax on fire. Linnea Lang, Elin Qvist, Jonathan Almark, Anton Hård af Segerstad och Benjamin Wasastjerna var samspelta i Coldpalys sång Everglow, men så var det inte heller första gången de stod på scenen tillsammans.

Och sist men inte minst, så har vi även begåvats med ett stort flickband. Laura Ukkonen, Linnea Ketola, Ida Oittinen, Carolina Ahlbom, Fanny Engberg och Vera Eklund bytte skickligt instrument kors och tvärs och hur som helst och dessutom hade de själva gjort arrangemangen till 17 år (med Matilda Lassus som solist) och instrumentala Feel it still.

F och power

I alla större schlagertävlingar brukar man bjuda på någon speciell underhållning eller stor artist i något skede av programmet. Så även hos oss, där lärarbandet intog scenen med allt från cowboyhattar och rutiga skjortor till gummistövlar – det var bara hästarnas gnäggande som fattades när de klämde till med Take me home, countryroads på ukulele, elbas och som socker på botten, med mandolinsolo av rektorn himself. Kanske det blir hårdrock och hårdträning inför nästa år?

Det senaste året har vi fått glädjas åt våra duktiga idrottare som plockat hem den ena medaljen efter den andra i olika tävlingar. Årets konsert, som var den femte i ordningen, visade igen att vi också har många duktiga musiker och bildkonstnärer i skolan och det stora antalet medverkande lovar gott inför framtiden.

Här finns fler bilder från konserten. 

ggs 2d vit