Dagskonvent för nybörjarna

Tutorerna bjöd årets nybörjare på ett stort välkomstparty i form av barnkalas. Läs mer i Caspers text och kolla på Cecilias bilder från kalaset!Det var tisdagen den 25 september och en av årets mest speciella dagar. Alla var förberedda för det unika dagskonventet, eller ja nästan alla. Årets tema var barnkalas, alla skulle klä sig som om de var på väg till ett kalas. Tutorerna hade på förhand varnat alla studeranden i årskurs 18 att de som inte tänkt klä ut sig eller ansträngt sig tillräcklig mycket kommer bestraffas. Utöver det fanns det också en del regler som måste följas. Ingen i årskurs 18 fick sitta på skolans bänkar i korridorerna under skoldagen, man fick inte gå innanför de tejpade områdena som tutorerna märkt ut på skolans olika golv och om man hörde en tutor vissla i en visselpipa måste man börja flossa och fick sluta först när man hörde en andra vissling.


Skoldagen började normalt och ettorna följde schemat under morgonens två första lektioner och förstås gällde ju reglerna som tutorerna stiftat. Under veckosamlingen började specialprogrammet för alla i årskurs 18. Alla ettor skulle gå framför hela skolan och dansa till sången Baby Shark och följa dansrörelserna som demonstrerades på ett Youtube-klipp på skärmen i skolans gymnastiksal. Därefter skulle de sjunga sånger av Sås och Kopp och lite annat skoj. Efter denna annorlunda veckosamling var det äntligen dags för lunch. Lunchen hade också kalastema. Faten, muggarna och besticken var färggranna och hela matsalen såg ut som en enda stor födelsedagsfest.

Resten av dagen följde vanligt schema och som avslutning på konventet samlades alla igen i gymnastiksalen. Alla som inte klätt ut sig bestraffades nu genom att tvingas ha på sig en svart soppåse och en gul reflexväst och dansa till Tiputanssi-sången framför de övriga ettorna. Därefter utnämndes 18C till den bäst utklädda basgruppen. Dagen var annorlunda och underhållande. Alla hade verkligen satsat på sin klädsel och det var en stor upplevelse för de flesta. Det var roligt med lite avvikande program i vardagen och en chans att få klä ut sig på skoltid!  


 

Här finns fler bilder från barnkalaset!

Text: Casper Wiedmer

Foto: Cecilia Andersin

ggs 2d vit