Trender i arbetslivet och framtida kompetenser

Alla andra årets studerande går SH2 den här perioden. Som en del av kursen fick de lyssna på en föreläsning om arbetslivet i framtiden av Jonathan Rasmus. Här skriver Aleksi om sina intryck.


Den tredje perioden är nu över och vi är vid början av den fjärde. För att sakta ner farten och tänka på annat än studielivet fick alla tvåor på lektionen i studiehandledning lyssna på en föreläsning om arbetslivet i framtiden av Jonathan Rasmus.

Rasmus höll en väldigt intressant och aktuell föreläsning med temat “trender i arbetslivet och framtida kompetenser”. Vi fick lära oss om hur arbetslivet kommer att förändras och vad man borde hålla i baktanken medan man fundera på vad man vill göra när man gått ut skolan. Rasmus betonade att det inte går att förutspå hur arbetslivet kommer förändras men vissa saker kan vi veta  med säkerhet. Under föreläsningen lärde vi oss att påståendet “robotar kommer ta över våra jobb” endast delvis är sant. Robotar kommer inte direkt ta över våra jobb men de kommer snarare att göra jobben lättare.

De tre huvudpunkter som Rasmus tog upp var globalisering, digitalisering och artificiell intelligens. Det som jag tyckte var speciellt intressant var då han använde K-Citymarket och Prisma som exemplen på hur globaliseringen har påverkat dem. Vi lärde oss att det förut var konkurrens endast mellan Prisma och K-Citymarket men att stora företag som till exempel Amazon, Alibaba och Verkkokauppa kommit med i tävlingen på grund av globaliseringen.

Rasmus berättade om hur de två första veckorna, då han studerar till snickare, inte alls var som han tänkt sig just på grund av digitalisering. Digitalisering har förändrat på yrken till en viss mån. De två första veckorna satt han vid datorn och designade möbler istället för att lära sig verktygen och börja jobba med trä.

Framtidens jobb kommer vara mycket mer flexibla och mångsidiga än vad de är idag. Men på grund av att det troligen kommer att bli mer flexibelt med kortare arbetsavtal kommer också framtiden att vara mer osäker. Tänk dig att det kommer att vara svårt för dig att planera att köpa ett hus då du inte kan planera mer än tre månader framåt ifall ditt arbetsavtal förnyas vart tredje månad!

Ingen kan se in i framtiden vilket betyder att vi måste anpassa oss till sättet som den ändras. Om tio år kommer din kollega kanske att vara en robot eller kanske du jobbar med något helt annat än vad du gör idag. Det går inte att förutspå framtiden så vi gör bäst i att lära oss flexiblitet och kreativitet och fokusera på det som händer just nu.

                

Texten och bild: Aleksi Kauremaa

ggs 2d vit